Σεβαστοί πατέρες και αδερφοί μου αγαπητοί , κυρία Αντιπεριφερειάρχη κύριε Αντιδήμαρχε, κύριοι και κυρίες Περιφεριακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, κυρία Υπολιμενάρχης του Λιμεναρχείου Νεαπόλεως ,κύριε Διοικητά του αστυνομικού σταθμού Μονεμβασίας , αξιότιμοι Εκπαιδευτικοί , αγαπητοί γονείς και παιδιά.

Σας καλωσορίζω σε αυτή την όμορφη εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Φιλόπτωχου ταμείου Μονεμβασίας με την στήριξη και καθοδήγηση του πνευματικού πατέρα μας ,του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου μας που καθημερινά προσεύχεται και αγωνιά για το μέλλον των παιδιών μας, μιας και γνωρίζει πολύ καλά ότι στους δύσκολους και επικίνδυνους καιρούς που διανύουμε στήνονται καθημερινά παγίδες για να κατακρεουργήσουν το μέλλον της χώρας μας, που δεν είναι τίποτα άλλο από την νεολαία μας . Σύμμαχο και συμπαραστάτη μας στην εκδήλωση αυτή έχουμε το Δήμο Μονεμβασίας, το Δήμαρχό μας ,το Νομικό πρόσωπο του Δήμου μας, την κυρία Αντιπεριφεριάρχη , την κυρία Κατερίνα Τσαφατίνου που προσφέρει δωρεάν σήμερα το χώρο της , την επιχείρηση "Μορέως ήδιστα" για την προσφορά των κερασμάτων και των νηστίσιμων γλυκών αφού βρισκόμαστε στην πνευματική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου και τους ευγνωμονώ για την αγάπη τους προς την αναξιότητα μου.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρώ ανθρώπους όλων των ηλικιών να χρησιμοποιούν το ίντερνετ και τα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης. Αυτό το χρήσιμο εργαλείο που έχει εισβάλλει για τα καλά στη ζωή όλων μας, μοιάζει με μαχαίρι που αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά οδηγεί ανθρώπους ακόμα και στον θάνατο, με πιο πρόσφατο παράδειγμα ένα νεαρό κορίτσι που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία λόγο των απειλητικών μηνυμάτων που δεχόταν μέσω του facebook. Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά στην πλειοψηφία τους χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο πολλές φορές την ημέρα, ενώ η χρήση του είναι σχεδόν αυτονόητη για την ευρωπαϊκή νεολαία. Σε γενικές γραμμές, οι νέοι γνωρίζουν τις προκλήσεις όταν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, ωστόσο, όταν αντιμετωπίσουν πρόβλημα, οι ανήλικοι δυστυχώς απευθύνονται στους μεγαλύτερους μόνο ως τελευταία λύση. Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και ως λάτρης του διαδικτύου προσωπικά, αισθάνθηκα επιτακτική την ανάγκη να ενημερωθούμε για την προστασία μας αλλά κυρίως των παιδιών μας από τα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης διότι μην ξεχνάτε η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει λοιπόν πιο κατάλληλος άνθρωπος για να μας ενημερώσει από τον Στρατηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλη Σφακιανάκη.

Γεννημένος στα Χανιά και γιος κληρικού. Το 1982 κατατάχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία. Η εκπαίδευση του συνεχίστηκε μετά τις σπουδές του, με διάφορα σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις στον τομέα των εγκλημάτων και της τρομοκρατίας στον Κυβερνοχώρο (Πλαστικό Έγκλημα, Πρόληψη Εγκλήματος) στο Λονδίνο και στο FBI, ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στις Ποινικές Επιστήμες του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει βιβλία στα οποία αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τις απειλές τις οποίες μπορεί να διατρέχει κάποιος που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο. Επιπλέον έχει δώσει σειρά συνεντεύξεων προσφέροντας συμβουλές σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο ενώ από το 2011 είναι υπεύθυνος για τις ημερίδες και τα συνέδρια που έχει παραθέσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη σε όλη την Ελλάδα. Την 20η Νοεμβρίου 2014, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης επετείου της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού τιμήθηκε από τη UNICEF, για τη σημαντική συμβολή του στη προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού. Από το Υπουργείο Παιδείας, ως αναγνώριση του κοινωνικού έργου της υπηρεσίας του καθώς και από την Ακαδημία Αθηνών για την ιδιαιτέρως μεγάλη κοινωνική του προσφορά με το έργο που επιτέλεσε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Κατά τη διάρκεια της πολυετούς σταδιοδρομίας του στην Ελληνική Αστυνομία, έχει χειρισθεί περισσότερες από 10.000 σοβαρές υποθέσεις που αφορούν το κυβερνοέγκλημα. Έχει συμμετάσχει ως βασικός ομιλητής σε 858 συνέδρια Εθνικά και Διεθνή, έχει διοργανώσει πάνω από 6000 τηλεδιασκέψεις σε διάφορα σχολεία της χώρας μας καθώς και πάνω από 250 ημερίδες σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα με θέμα το safe internet.Επίσης, είναι καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία και στις Σχολές Μετεκπαίδευσης Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει τελέσει διδάσκων στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού. Επιπρόσθετα, κλήθηκε και αποδέχθηκε να διδάξει στο Μεταπτυχιακό Τμήμα "Οικονομίας και Δικαίου" του Πανεπιστημίου Πειραιά και είναι συγγραφέας του επιτυχημένου βιβλίου "Εθισμός στο διαδίκτυο" από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτόν τον άνθρωπο μιας και το βιογραφικό του σημείωμα είναι πλούσιο και η πορεία του μεγάλη, όμως δεν θέλω να καταχραστώ πολύτιμο χρόνο από την ομιλία του. Στρατηγέ μου σας καλώ στο βήμα για να μας δώσετε φως από τα φώτα σας.

footer
  • Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου

    Τιμοθέου, Ευσταθίου επισκόπου Αντιοχείας


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ