Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγυρίζει και φέτος η Μονεμβασία τη μνήμη του Αγίου Λεοντίου, καθώς αποτελεί γέννημα της ιστορικής κωμόπολης.

Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Πανταζής, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γιάτρισσας Ταϋγέτου. Ο π. Χρυσόστομος, αναφερόμενος στη δια Χριστόν διαπαιδαγώγηση από παιδική ηλικία του εορτάζοντος Αγίου, προέτρεψε τους σημερινούς γονείς να κάνουν κι αυτοί το ίδιο, ώστε να οδηγήσουν τα παιδιά τους στην Αγιότητα και στην κατά Χριστόν θέωση.

Στην Ακολουθία συμμετείχε πλήθος πιστών, ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των ιεροπαίδων, τα οποία διακονούν το Ναό του Αγίου και τον Προϊστάμενο αυτού Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κρυπωτό.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, καθώς και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημ. Τρυγώνης, αλλά και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Την κυρία ημέρα της εορτής, 11η Δεκεμβρίου , τελέσθηκε στο Ναό του εορτάζοντος Αγίου ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

footer
  • Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου

    Τιμοθέου, Ευσταθίου επισκόπου Αντιοχείας


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ